
مطالعه تاثیر سرمایه گذاران نهادی بر حساسیت جریانات نقدی سرمایه گذاری با تاکید بر هزینه نمایندگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
قسمتی از متن پایان نامه :
- ساختار مالکیت
در هر شرکتی بهندرت مالکیت و کنترل به گونه کامل تفکیک شده می باشد. اکثر اوقات مدیران درصدی از سرمایه شرکت را دارا هستند، درحالیکه بعضی مالکان، با در نظر داشتن اندازه سرمایه خود به گونه مؤثر قسمتی از کنترل شرکت را در اختیار دارند. پس ساختار مالکیت (یعنی هویت دارندگان سهام شرکت و اندازه آن) به گونه بالقوه عنصر مهمی از حاکمیت شرکتی می باشد.
تصور اینکه اشتراک بیشتر میان مالکیت و کنترل میتواند باعث کاهش تضاد منافع و به دنبال آن افزایش ارزش شرکت گردد ، معقول می باشد. اگرچه روابط میان مالکیت، کنترل و ارزش شرکت پیچیده می باشد. برای مثال، مالکیت مدیریت شرکت میتواند در جهت همسوسازی بهتر منافع مدیران با سهامداران شرکت اقدام کند. اگر چه اندازه منافع مدیران و سهامداران به گونه کامل همسو نمیشوند، مالکیت سرمایه بالاتر میتواند محافظ مدیران باشد. پس اثر نهایی مالکیت مدیریتی بر ارزش شرکت ، به ارتباط جایگزینی اثرات همسویی و تقویتی[1] بستگی دارد.
سهامداران بهگونه بالقوه میتوانند بر اعمال مدیریت اثرگذار باشند. با گسترش مالکیت سهام در شرکتهای ایالات متحده ، مشکل آن می باشد که سهامداران جزء، مالک بخش بسیار کمی از سهام شرکت هستند. پس انگیزه کم یا هیچ انگیزهای برای صرف منابع اصلی برای نظارت بر مدیران یا تصمیم مؤثر بر شرکت ندارند. علاوهبراین ، مشکل آزادی اقدام مدیریت[2] انگیزههای این سهامداران برای متناسبسازی فعالیتشان را کاهش میدهد. اگرچه سهامدارانی که دارای جایگاههای مالکیت مؤثرتری هستند، انگیزههای بیشتری برای صرف منابع جهت نظارت و تأثیر بر مدیریت دارند.
در کنار مالکیت مدیریت بدون ابهام مالکیت سهامداران عمده خارجی نیروی مثبتی از چشمانداز سایر سهامداران نیست. سهامداران عمده میتوانند از نفوذ خود چنان بهره گیری کنند که به احتمال زیاد مدیریت در جهت افزایش ارزش تمامی سهامداران تصمیمگیری کند. منافع مشترکی از کنترل هست، یعنی سهامداران عمده به آن اقدام میکنند اما تمام سهامداران از آن منتفع میشوند. اگر چه علاوه بر منابع کسب شده توسط سهامداران عمده، منافع اختصاصی کنترل نیز هست. این منافع اختصاصی میتوانند از دید دیگر سهامداران بیضرر باشند. برای مثال سهامدار عمده میتواند بهسادگی با بهره گیری از سهامدار اصلی بودن از دستیابی به افراد قدرتمند برخوردار گردد. اگر سهامداران عمده کنترل خود را در جهت استخراج منابع شرکت بهره گیری کنند، منافع اختصاصی کنترل در جهت تقلیل ارزش شرکت برای دیگر سهامداران خواهد بود. پس اثر نهایی مالکیت سهامداران عمده بر اندازهگیری ارزش شرکت به اثر جایگزینی میان منافع مشترک کنترل سهامدار عمده و هر بهره گیری شخصی از ارزش شرکت توسط سهامدار عمده بستگی دارد.
در اکثر کشورهای جهان، دولت از مالکان مؤثر شرکتهاست. مالکیت دولتی پیوند قابل توجه گسترشیافته
و متمرکز شده مالکیت را ارائه میدهد. اگر دولت را به عنوان یک شرکت واحد در نظر بگیریم، شرکتهای دولتی متمرکز مالکیت بسیار زیادی دارند. اگرچه برخلاف سهامداران عمده خصوصی، مالکیت دولتی با پولی سرمایهگذاری شده می باشد که نهایتاً به طورکلی متعلق به دولت می باشد، نه افراد درون دولت که در فعالیت شرکت نفوذ دارند. تبدیل مالکیت دولتی به مالکیت خصوصی، که خصوصیسازی[3] نامیده میگردد، محیط مطلوبی برای آزمون اثرات مالکیت بر عملکرد شرکتها فراهم میکند.
[1] – Enterechment effects
[2] – Free – rider
[3] – Privatization
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف پژوهش:
در این پژوهش اهدافی با دیدگاههای متفاوت اظهار شده.
اهداف علمی پژوهش:
هدف کلی این پژوهش مطالعه تاثیر سرمایه گذاران نهادی بر حساسیت جریانات نقدی سرمایه گذاری با تاکید بر هزینه نمایندگی در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جهت دستیابی به این هدف کلی، آن را به اهداف جزئی ذیل تفکیک و در طول انجام پژوهش، این اهداف پیگیری می گردد:
1- تبیین تاثیر سرمایه گذاران نهادی بر حساسیت جریانات نقدی سرمایه گذاری (در شرکتهای دارای هزینه نمایندگی).
2- تبیین تفاوت حساسیت جریانات نقدی سرمایه گذاری در شرکت هایی که دارای هزینه نمایندگی هستند نسبت به شرکت هایی که دارای هزینه نمایندگی نیستند. اهداف فوق ، ما را به این تفسیر رهنمون می سازد که بتوانیم بین شرکت هایی که دارای هزینه نمایندگی هستند و شرکت هایی که دارای هزینه نمایندگی نیستند، تفاوت قائل شویم. زیرا فرض بر این می باشد که در این دو گروه شرکت ها اندازه حساسیت جریانات نقدی متفاوت می باشد.
اهداف کاربردی پژوهش:
اولین کاربرد هر پژوهش جنبه نظری و توسعه رشته مورد پژوهش می باشد که زمینه لازم را برای توسعه
تئوری های آن رشته و حرکت به سمت سیستم های سازگارتر و کاراتر را مهیا می سازد. اما نتایج این پژوهش با در نظر داشتن هدف کلی آن می تواند برای گروه های زیر مفید واقع گردد:
1- تحلیل گران مالی: نتایج این پژوهش می تواند جهت تحلیل شرکت هایی که دارای حساسیت جریانات نقدی سرمایه گذاری هستند، مفید واقع گردد.
2- سرمایه گذاران و سازمان بورس اوراق بهادار: حساسیت جریانات نقدی سرمایه گذاری هم برای مدیران شرکت ها و هم برای سرمایه گذاران مهم خاصی می باشد.پس اخذ بهترین سیاست در مورد
سرمایه گذاری در شرکت هایی که دارای حساسیت جریانات نقدی هستند، مهم می باشد.
3- بانک ها و اعتبار دهندگان: به دلیل اهمیت حساسیت جریانات نقدی سرمایه گذاری ،نتایج پژوهش حاضر می تواند برای ارائه اعتبار به وسیله اعتباردهندگان مفید واقع گردد.
مطالعه تاثیر سرمایه گذاران نهادی بر حساسیت جریانات نقدی سرمایه گذاری با تاکید بر هزینه نمایندگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
